Evenementen in mei

Zaterdag 21 mei - Muziekfestival 4You op de Grote Markt

Het Goese festival voor amateur muziekverenigingen uit Zeeland. Georganiseerd door de Brassbands Excelsior uit 's Heer Arendskerke en Wilhelmina uit Colijnsplaat.
Zij treden zelf een klein uurtje op en ontvangen gasten.

De pauze's tijdens de changementen worden opgeluisterd door ZKC het Zeeuwsch Koper Collectief. Er wordt voor aanvang nog gedanst door dansstudio Shirley. Zij gaan daarna door de stad met nog meer dansdemo's.

Kortom weer een vrolijke, volle muzikale middag om met elkaar van te genieten.

Programma:

11.30 uur Dansschool Shirley

11:45 uur Zeeuwsch Koper Collectief

12.00 uur Muziekvereniging Onda, Nieuw en St. Joosland

12.45 uur Zeeuwsch Koper Collectief

13.00 uur Muziekvereniging Con Affezzione/Con Amore Kwadendamme/Hoedekenskerke

13.45 uur Zeeuwsch Koper Collectief

14.00 uur Muziekvereniging Euphonia, Goes

14.45 uur Zeeuwsch Koper Collectief

15.00 uur Brassband Wilhelmina/Brassband Excelsior, Colijnsplaat/'s Heer Arendskerke

Maandag 30 mei t/m donderdag 2 juni - Basisscholen project: Een Bunder Europa Festival bij een Bunder Kunst

Gesloten evenement, alleen te bezoeken op afspraak met de groepen 6/7/8 van de basisschool

Treed binnen in een wereld vol verwondering, humor en fantasie tijdens hét kunst-en cultuur evenement van het jaar: het Bunder Europa Festival! In de eerste week van juni 2022 zal stichting De Bunder in ’s-Heer Arendskerke het toneel vormen voor een interactief schouwspel voor leerlingen van groep 6,7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Goes. Ben jij ook nieuwsgierig en onverschrokken? Ga op ontdekkingstocht en laat je meevoeren door de kracht van de verbeelding langs geheime kunstobjecten, eetbare tuinen en vliegende honden. Ontdek een excentrieke kant van Europa in het kleinste mobiele rariteitenkabinet ter wereld en maak kennis met de grootste fantasten uit de geschiedenis.

Het festival bestaat uit: 

- een spannende speurtocht langs de kunstwerken 

- een bezoek aan het kleinste museum ter wereld

- een workshop van het kunstenaarstrio 'De Nieuwkomers'

- een spetterend optreden van Hilaria

Het Bunder Europa Festival is een samenwerking tussen KCE Oosterschelderegio, Gemeente Goes en Stichting De Bunder.

Te zien t/m zondag 24 juli - Maria Magdalena in Goes en Europa in de Kerktuin en HMDB

Vanaf vrijdag 15 april t/m zondag 24 juli zal de buitenexpositie Maria Magdalena in Goes te zien zijn in de kerktuin van de Grote Kerk. Deze is vrij te bezoeken.

Daarnaast is vanaf vrijdag 15 april t/m zondag 17 september de expositie ''Maria Magdalena in Goes en Europa'' te zien in het Historisch Museum de Bevelanden. Deze expositie gaat over objecten gerelateerd aan de buitenexpositie ''Maria Magdalena in Goes en Europa'' in de kerktuin van de Grote Kerk. Entree via het museum zelf.

De expositie is gewijd aan het de Bijbelse figuur Maria Magdalena, die ook wel de 'apostel der apostelen' genoemd wordt. Zij zag als eerste het lege graf en verkondigde aan
de apostelen/discipelen de verrijzenis/opstanding van Jezus van Nazareth. Met Pasen wordtdit herdacht. Volgens de legende zette Maria Magdalena rond het jaar 33 vanuit het
Midden-Oosten voet aan land in Frankrijk.

Haar komst naar Europa heeft veel sporen nagelaten. Goes is daar een mooi voorbeeld van. Goes heeft maar liefst twee MariaMagdalenakerken en een Magdalenastraat. Maria Magdalena is de schutspatrones van de stad Goes.

Tijdens het Goes-Europajaar zijn er in het Gemeentearchief Goes, in Historisch Museum De Bevelanden, in de R.k. Maria Magdalenakerk en in de stad nog allerlei
sporen te vinden. Het project gaat op zoek naar deze sporen, met een mix van exposities, concerten, films, lezing, routes/rondleidingen en kinderactiviteiten, met het hoogtepunt op 22
juli, de naamdag van Maria Magdalena.