Juni 2017 - Eddy Goes Tokyo

Expositie van fotograaf Eddy Westveer over zijn reis naar Tokyo in Manhuis complex. Neem een kijkje door de lens van Eddy! 

Via Barcelona naar Tokyo
In 1990 kwam de Goese fotograaf Eddy Westveer voor het eerst in aanraking met Japan. Toch duurde het tot 2016 voor hij zelf naar Japan ging.

Eddy Goes Barcelona
Eind februari 1990 bezocht Eddy Westveer voor een week de stad Barcelona. Toen hij na zijn verblijf het hotel aan de Ramblas verliet trof hij een kleine portemonnee aan in het kluisje op de kamer. In het portemonneetje zaten wat muntjes, fotootjes en een pasje van Tokyo University. Op het pasje een foto van de eigenaresse plus een leesbaar adres. Terug thuisgekomen werd de vondst direct naar Tokyo gestuurd en na een dag of tien viel er in Goes een pakket op de deurmat. Het begin van een lange relatie met Japan.
Na een paar jaar stond de jonge architecte uit Tokyo op kerstavond aan de deur in Goes. Jaren later, zij was inmiddels getrouwd, ontmoetten ze elkaar nog een keer in Brussel.

Eddy Goes Tokyo
Toch duurde het lang voor een treffen in Japan werd gearrangeerd. In 2016 bezocht Eddy met zijn vrouw Ella de Japanse vrienden in Tokyo. Ze bezochten het 15e Tokyo Jazz Festival en dwaalden twee weken rond in deze geweldige stad en leerden een heel klein facet van Japan kennen. Er werden natuurlijk ook foto’s gemaakt. Een bloemlezing werd geëxposeerd. De expositie “Eddy Goes Tokyo” gaf een impressie van een gigantische stad waar ondanks de tientallen miljoenen inwoners het leven zeer georganiseerd lijkt te verlopen. Eeuwenoude tradities en rituelen gaan hand in hand met de meest geavanceerde technologieën en nieuwste trends. Ook op culinair gebied valt er veel te beleven en te ontdekken.