Tentoonstelling Atelier Maria Magdalena nog drie dagen te bezoeken

De tentoonstelling Atelier Maria Magdalena, een onderdeel van het Maria Magdalena festival Goes heeft inmiddels 2.200 bezoekers getrokken. Enigszins verborgen achter het 'kermisgeweld' op de Grote Markt van Goes is deze opmerkelijke expositie nog tot en met zondag 14 augustus van 12.30 tot 17.00 uur  te zien in de voormalige raadzaal van het stadhuis. De toegang is gratis.

Inmiddels is er een catalogus beschikbaar met daarin alle afbeelding van de tentoongestelde werken (zie afbeelding onderaan deze pagina).

De prijs is € 35,00 excl. verzendkosten. De catalogus kan worden besteld door een bericht te sturen naar expo-mariamagdalena@zeelandnet.nl .

Vierenvijftig schilders en schilderessen uit Midden-Zeeland zijn de uitdaging aangegaan om hun visie op en gedachten bij Maria Magdalena op doek vast te leggen. De meesten van hen zijn verbonden aan de Zeeuwse les-ateliers In de kunst, In en uit de kunst, In-perspectief en schilderclub Kraplak.

Maria Magdalena spreekt al eeuwen tot de verbeelding van kunstenaars. Een boeiende inkijk daarin was eerder te zien op de tentoonstelling over Maria Magdalena in het Museum Catharijneconvent in Utrecht in 2021. Bijzonder op de tentoonstelling in Goes dat die drie typeringen die in het Catharijneconvent zijn gehanteerd  – Maria Magdalena: zondaar, kroongetuige, feminist – allemaal terugkomen in de moderne Zeeuwse Maria Magdalena's. Een extra dimensie in Goes is dat een aantal kunstenaars gebeurtenissen en ervaringen uit het eigen leven 'vertalen' naar hun versie van Maria Magdalena.