Wat is er te doen in juli?

Ook in juli worden er weer allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor het Goes-Europajaar.

bf

Europa Festival (donderdag 14 t/m zondag 17 juli, elke dag van 13:00 - 23:00)

Een van de hoogtepunten van het Goes-Europajaar is het Europafestival in de binnenstad van Goes. Vier dagen lang kunnen bezoekers genieten van Europese bieren, gerechten, muziek, kunst en curiosa. Entertainment voor jong en oud!

Europees bierfestival

Voor het bierfestival hebben wij een speciaal proefglas laten maken bij het Goese bedrijf Global Glass. Herbruikbaar, duurzaam en onbreekbaar met het logo van ons bierfestival, een echte collectors item!

Dit glas draagt bij aan het drinkgenot van de vele verschillende kwaliteitsbieren op het Goese bierfestival. Natuurlijk ontbreken de bieren van Slot Oostende niet, maar daarnaast zijn er ook fantastische; ambachtelijke, traditionele en craftbieren van onder andere: White Pony uit Italië, kasteel brouwerij Vanhonsebrouck uit België, De Leckere, Frontaal, De Naeckte Brouwers, Dutch Bargain, festival bieren van brouwerij ‘t Gansje & Jens van Stee en nog veel meer!

Koop alvast je online voucher voor je glas incl. 2 munten, zodat je direct kunt gaan proeven! Geen bierdrinker? Geen probleem! Er is een fris / wijn bar aanwezig alsmede fruitbieren van spontane gisting, en uiteraard prachtige non alcoholische craftbieren! Goes Europa Bierfestival heeft alle ingrediënten voor een gezellige Europese middag / of / avond inclusief live muziekje voor de sfeer in het mooie sfeervolle centrum van Goes! 

Meer informatie over de brouwers en tickets lees je hier

Europese kunst & curiosa op de Grote Kade

Wandelend over de Goese Kade, waan je je deze zomer in het Franse Montmartre. Portrettekenaars uit Goes en omstreken leggen gezichten vast van gewillige passanten, net als in Parijs. Een klassiek orkest speelt op de achtergrond, terwijl je langs verschillende kraampjes en winkels loopt met kunst en curiosa.

Bezoek de verschillende kunstgalerijen en strijk neer op een gezellig terras aan het water, voor een mediterraan hapje en drankje in de zon. Wat wil je nog meer!

Fiësta Europa met Europese delicatessen

De Grote Markt is het decor voor Fiësta Europa, een evenement voor heel de familie! Op deze internationale feestmarkt kun je ontdekken, proeven en genieten van al het moois en lekkers dat ons continent te bieden heeft. Marktkramers uit heel Europa verkopen specialiteiten uit hun land of streek. Van Spaanse paella en Portugese Pastel de Nata tot Franse gedroogde worsten en Italiaanse pasta’s!

seemann

Festival Zeeland Klassiek (vrijdag 1, zondag 3 en zaterdag 9 juli)

Festival Zeeland Klassiek organiseert tijdens het Goes-Europajaar enkele bijzondere concerten, waarbij de klanken van water centraal staan.

Op vrijdag 1 juli komt het Europees top ensemble Belgian Brass naar de Mythe in Goes

Belgian Brass wil muziek van alle tijden en genres brengen, en dit voor een zo ruim mogelijk publiek. Steeds op een artistiek verantwoorde manier en met topkwaliteit in het achterhoofd. Om dit te garanderen is het ensemble samengesteld uit eminente musici die allen een solistenplaats in diverse symfonische orkesten verworven hebben. Hierdoor kan Belgian Brass tot het uiterste gaan, zowel in de keuze van repertoire, als in het verleggen van grenzen qua virtuositeit en muzikaliteit.

Op zondag 3 juli is er een speciale kindervoorstelling in Theater de Mythe genaamd 'De Kleine Zeemeerman'

Arjan de Zeemeerman negeert zijn moeder en zwemt naar de oppervlakte om de prinses van zijn dromen te redden tijdens een storm. Smoorverliefd en vastbesloten om mens te zijn gaat hij in zee met de sluwe zeeheks Ursula en ruilt zijn staart en stem voor mensenbenen. Kom genieten van dit familieconcert, met Ab Nieuwdorp en festivalmusici van Zeeland Klassiek.

Op zaterdag 9 juli wordt met Visions at Sea de luisteraar op een gedroomde zeereis meegenomen langs allerlei herinneringen uit het Nederlands maritiem verleden.

In Visions at Sea nemen we u mee op een gedroomde zeereis langs allerlei herinneringen uit het Nederlands maritiem verleden. Flarden van liederen die wellicht aan boord van de VOC schepen hebben geklonken vermengen zich in de muziek van Joey Roukens met natuurschetsen van stormachtige en doodstille luchten. Een mix tussen historie en vernieuwing, samenspel tussen oud en nieuw, traditie en vernieuwing, ook in de bezetting van de musici.

Voor meer informatie, tickets en het volledige programma klik je hier

 

pn

PUUR NATUUR festival x VIKINGS (zaterdag 2 juli)

PUUR NATUUR is ontstaan met het idee ‘De kunst’ van het creëren, van het experimenteren, van het samenbrengen van kunstenaars, muzikanten en filmmakers maar vooral voor het samenbrengen van mensen.

De bezoekers zullen een goede mix zijn tussen jong en oud, stelletjes, maar ook zeker jonge gezinnen zullen zich vermaken tijdens PUUR NATUUR met o.a. Kunst & theater, DJ’s & Live-muziek, coole foodtrucks met heerlijk eten, Pop Up-markt (lifestyle markt), de kids entertainment en workshops(ook voor volwassenen overigens) is in a nutshell wat er allemaal op het programma staat.

PUUR NATUUR een 1-daags festival waarbij Kunst, Muziek, Theater, Shoppen, Food&Drinks en vooral Fun centraal staan.

Het festival wordt voor het eerst in Goes georganiseerd in Park de Mirakel.

Klik hier voor meer informatie en tickets

mm

Maria Magdalena in Goes en Europa (activiteiten sinds mei, hoogtepunt op 22 juli)

Tijdens het Goes-Europajaar zijn er in het Gemeentearchief Goes, in Historisch Museum De Bevelanden, in de R.k. Maria Magdalenakerk en in de stad allerlei
sporen te vinden. Het project gaat op zoek naar deze sporen, met een mix van exposities, concerten, films, lezing, routes/rondleidingen en kinderactiviteiten, met het hoogtepunt op 22 juli, de naamdag van Maria Magdalena.

Vrijdag 22 juli is een gezellige dag om naar Goes te komen, een dag vol met exposities, (klassieke) concerten, routes en kinderactiviteiten rond Maria Magdalena. Je hoeft niet te wachten tot 22 juli! in de voorafgaande week zijn er films en een lezing. En veel exposities zijn nu al te bekijken. Ga mee op zoek naar sporen van Maria Magdalena in Goes!

Voor meer informatie en het volledige programma klik je hier

vliegtuig

Expositie: UrbEx Europa (opening medio juli, t/m 17 september te zien)

Fotograaf André Joosse bezoekt al sinds 2004 bezoekt alle uithoeken van Europa op zoek naar vergeten plekken.

Naar plaatsen waar de tijd stil heeft gestaan en de natuur de ruimte terugneemt. Zijn foto’s zijn bijzonder en geven een andere kijk op ons continent en onze geschiedenis. Dit zoeken naar verlaten plekken heet Urbex oftewel Urban exploring.

Toen André ermee begon in 2004, waren er nog maar weinig fotografen die zich hiermee bezighielden. Inmiddels is UrbEx razend populair, vooral op YouTube. Hij heeft inmiddels in 17 Europese landen gefotografeerd. De meest bijzondere serie is die van de vervreemdingszone rond Tsjernobyl in Oekraïne.

Hij zal zijn werken exposeren in het weiland van de voormalige boerderij bij Klein Frankrijk, de expositie zal medio juli worden geopend.

Bekijk www.andrejoosse.nl voor een impressie van zijn collectie unieke Europa foto's