Belgian Brass

Festival Zeeland Klassiek organiseert tijdens het Goes-Europajaar enkele bijzondere concerten, waarbij de klanken van water centraal staan.

Op vrijdag 1 juli komt het Europees top ensemble Belgian Brass naar de Mythe in Goes.

Het koperensemble Belgian Brass is ontstaan uit het voormalig kwintet Belgian Brass Soloists. Artistiek leider Manu Mellaerts lanceerde het idee om een grotere, meer polyvalente groep musici te verenigen, om zo de artistieke mogelijkheden van dit ensemble te verruimen. Door dit “nieuwe concept” kon dan ook meer dynamisch bereik en een groter artistiek kleurenpalet gecreëerd worden.

Belgian Brass wil muziek van alle tijden en genres brengen, en dit voor een zo ruim mogelijk publiek. Steeds op een artistiek verantwoorde manier en met topkwaliteit in het achterhoofd. Om dit te garanderen is het ensemble samengesteld uit eminente musici die allen een solistenplaats in diverse symfonische orkesten verworven hebben. Hierdoor kan Belgian Brass tot het uiterste gaan, zowel in de keuze van repertoire, als in het verleggen van grenzen qua virtuositeit en muzikaliteit.
Ook de toevoeging van slagwerk, evenals de keuze om in verschillende opstellingen te willen werken, zorgen voor een modern, flexibel en toch herkenbaar ensemble. Het is dan ook niet toevallig dat de debuut-CD van het ensemble ‘Pushing the Limits’ als titel meekreeg.

Om het meest uiteenlopende “luisterpubliek”  te kunnen bereiken, is het samenstellen van een “evenwichtig” concertprogramma van groot belang. Door de samenbreng van het talent,  ervaring en vooral door hun artistieke gedrevenheid, kunnen de 12 musici van Belgian Brass omgaan met een haast onbeperkt scala aan muziekgenres: van renaissance tot hedendaags, van symfonisch tot pop, van ernstig tot ludiek…
Door dit zeer ruim en variabel aanbod aan repertoire, en mede door het meer dan “speciaal” concept, wordt voor u het bijwonen van een Belgian Brass concert zonder twijfel een unieke en onvergetelijke ervaring!

Via deze link bekijkt u alvast een voorproefje

Tickets zijn te koop via deze link