Opening Goes-Europajaar 2022

Op vrijdag 11 maart zal het Goes-Europajaar 2022 feestelijk worden geopend in Theater de Mythe om 19:30.

Reken op een gezellige avond uit met bijzondere acts en sneak previews van verschillende voorstellingen uit het themajaar.

Preview van de Europavoorstelling van Balletstudio Free

Deze leerlingenvoorstelling heeft een dansverhaal over Europese driedubbelspionnen. Tijdens het uitvoeren van hun missie maken de driedubbelspionnen van alles mee. Ze zijn betrokken bij de meest bizarre, ontroerende, spannende, hilarische en mooie gebeurtenissen op verschillende plekken in Europa.

Spaanse en Franse chansons door Marjolijn Polfliet met gitarist Arjan Verdoorn

Repertoire: La historia de un amor Piensa en mi en meer.

Marjolijn was docente Frans in Goes maar heeft enkele jaren geleden volledig voor de muziek gekozen. Opgeleid aan het Complete Vocal Institute (Kopenhagen, DK) vindt zij als zangcoach en zangeres haar draai in vele genres, maar het zingen van het Franse repertoire voelt als thuiskomen. Ze heeft haar eigen theaterprogramma waarin ze chansons, eigen werk en kleinkunst zingt.

Balcony Players voor muzikale begeleiding en optreden

De Balcony Players zijn een energieke, nomadische gypsy/klezmer band die al dansend en musicerend, over de hele wereld mensen gelukkig maakt door hun liefde voor 'rootsmuziek' te delen! Ze spelen klezmer, gypsy muziek, forro & eigen composities, geïnspireerd op reizen en tours rond de wereld.

De bandleden:

- Moniek de Leeuw (Goes) (violin, composition, tapdance, voice), Ilse Roskam - (Rotterdam) ( Accordeon, voice),  Ali Erdogan - ( Turkey ) ( percussion), Pieter - ( Belgium , double bass en Nele Hoelahoep - (Belgium, dancer/circus artist)

Duo Flamenco act door Miki María Vos (dans) & Vicente José Santiago (gitaar)

Flamenco bestaat uit meer dan 100 verschillende stijlen. Bij elke stijl hoort een bepaald gevoel. Zo staat de stijl Alegrías voor blijheid (alegría) en de stijl Soleá voor eenzaamheid (soledad). Verder hoort bij elke stijl een eigen kenmerkend ritme.

Vicente en Miki zullen een Guajira en een Taranto laten zien. Het eerste stuk dat Vicente en Miki ooit samen maakten was een stuk in de stijl ‘Guajira’. Vandaag presenteren zij een nieuwe versie. Het tweede stuk betreft een eigen compositie van Vicente in de stijl ‘Taranto’. Deze flamencostijl komt uit de regio waar Vicente vandaan komt – Murcia – en gaat over het zware werk in de mijnen.

Preview van het openluchtspektakel met Goese verenigingen

Europa quiz

De presentatie zal worden gedaan door Marcel van As

Gratis tickets voor dit evenement zijn nu te bestellen via deze link