Visions at Sea

Festival Zeeland Klassiek organiseert tijdens het Goes-Europajaar enkele bijzondere concerten, waarbij de klanken van water centraal staan.

Op zaterdag 9 juli wordt met Visions at Sea de luisteraar op een gedroomde zeereis meegenomen langs allerlei herinneringen uit het Nederlands maritiem verleden.

In Goes zal het Visions at Sea van de Nederlandse hedendaagse componist Joey Roukens en het beroemde Octet van Felix Mendelssohn klinken. Een speels en natuurlijk werk als het kabbelen een rivier met prachtige melodieën die aan de luisteraar verschijnen als steeds weer nieuw ontstane golven. In Visions at Sea nemen we u mee op een gedroomde zeereis langs allerlei herinneringen uit het Nederlands maritiem verleden. Flarden van liederen die wellicht aan boord van de VOC schepen hebben geklonken vermengen zich in de muziek van Joey Roukens met natuurschetsen van stormachtige en doodstille luchten. Een mix tussen historie en vernieuwing, samenspel tussen oud en nieuw, traditie en vernieuwing, ook in de bezetting van de musici.

Festival musici i.s.m. prijswinnaars FZK Academy 2021 en 2022.

Programma: Roukens Visions of the Sea & Mendelssohn octet

Tickets zijn te koop via deze link